Welcome, we are glad you're here! Shop your favorite products and pay later with Klarna.

Hoe begin je je hair journey?

June 23, 2014

Het hebben van lang, mooi en gezond haar is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Vooral onder de donkere vrouw vergt het vaak meer tijd en moeite om het haar gezond te krijgen én te behouden. Een hair journey bijhouden kan helpen om bepaalde doelen te bereiken met betrekking tot je haar.

Wat is een hair journey eigenlijk?

Een hair journey is eigenlijk het vastleggen  van het proces van veranderingen die je haar ondergaat. Je besluit om je haar bijvoorbeeld te laten groeien, de conditie ervan te verbeteren of misschien wil je wel de gezondheid van je haar behouden. Het beginnen van een hair journey doe je niet een twee drie. Het vergt veel discipline, tijd en moeite. Als je eraan begint hou het leuk en daag jezelf uit. Maar probeer je er vooral aan te houden. 

Hoe begin je een hair journey?

Begin eerst met het maken van foto’s van de conditie van je haar zoals het er nu uitziet.  Ga nu bij jezelf na wat voor doel je eigenlijk voor ogen hebt. Wil je bijvoorbeeld langer haar hebben, dikker haar, gezonder haar of misschien wil je je relaxer uit laten groeien. Heb je bijvoorbeeld heel erg kort haar bepaal je doel dan op neklengte haar binnen nu en 6 maanden. Afhankelijk van hoe snel jouw haar groeit natuurlijk. Hou het realistisch en werk in stappen.

Schrijf voor jezelf een stappenplan van wat je per week wilt gaan doen of bereiken. Elke maandag is bijvoorbeeld je was dag, op dinsdag geef je je zelf een deep conditioner en ga zo maar verder. Dit zijn natuurlijk voorbeelden maar ga voor jezelf na of je stappenplan haalbaar voor je is. En probeer je eraan te houden.

Neem ook een kijkje naar je producten die je in je kast hebt staan. Zorg ervoor dat je goede producten gebruikt met goede ingrediënten. Probeer verschillende producten uit en kijk welke producten het beste reageren op je haar. Producten waar bijvoorbeeld minerale olie of petroleum in zitten kan je beter niet gebruiken en regelrecht de prullenbak in gooien.

Het klinkt misschien gek maar ‘ luister’ naar je haar. Kijk en voel wat je haar nodig heeft en waar je haar van houdt. Houd je haar van olie? Kijk dan naar producten waar heerlijke oliën in zitten om je haar te verwennen. Vergeet vooral niet om ervoor en erna foto’s t maken om de motivatie erin te houden. Door het maken van foto’s zie je langzamer hand hoe jouw haar gezonder wordt en de conditie ervan verbetert.

 
Leave a comment

EN